KNMP

18-09-2020
VWS stelt de ‘Handreiking Bonus zorgprofessionals COVID-19’ beschikbaar. Deze handreiking biedt ondersteuning bij het aanvragen van de subsidie voor het uitkeren van de bonus. Op basis van de Subsidieregeling en Handreiking kunnen apotheken zelf bepalen welke apotheekmedewerkers in aanmerking komen voor een bonus. De KNMP berichtte apotheken gisteren dat deze subsidieregeling in de Staatscourant is gepubliceerd.
17-09-2020
Voor apothekers en apotheekteam zijn een e-learning en een webinar over valpreventie beschikbaar.
17-09-2020
Apotheken komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat staat in de subsidieregeling die minister De Jonge (VWS) heeft bekendgemaakt. De bonus kan vanaf 1 oktober 2020 worden aangevraagd.
16-09-2020
Zorgmedewerkers met klachten kunnen tijdelijk met voorrang getest worden op Covid-19. Dat schrijft minister De Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer. De voorrang geldt ook voor apothekers en apothekersassistenten omdat zij onder de reikwijdte van de Wet BIG vallen. De praktische uitwerking wordt deze week vormgegeven door de GGD’en.
16-09-2020
Persbericht | Meer dan 80% van de Nederlanders houdt weleens medicijnen over na gebruik en een deel van hen weet niet wat ze daarmee moeten doen. Dat blijkt uit een pilot onderzoek van de Coalitie Duurzame Farmacie (KNMP, VIG, Bogin, Neprofarm), IVM en MediSchoon in opdracht van het ministerie van VWS.
15-09-2020
De KNMP pleit ervoor om de zorgbonus ook aan apotheekmedewerkers toe te kennen. Dat staat in een door de KNMP ondertekende brief aan minister De Jonge (VWS).
10-09-2020
Op de publiekswebsite Apotheek.nl zijn 60 medicijnteksten uitgebreid met informatie over het gebruik specifiek bij morbide obesitas en bariatrische chirurgie. De patiëntenadviezen zijn op de betreffende pagina’s te vinden onder de nieuwe uitklapbare rubriek 'Mag ik dit medicijn gebruiken als ik ernstig overgewicht heb of een maagverkleining heb gehad?'.
10-09-2020
De KNMP stelt voor om de farmaceutische patiëntenzorg te versterken door een inschrijving bij de huisapotheek. Dat staat in de aanbevelingen van de KNMP aan de politieke partijen. De KNMP brengt deze aanbevelingen bij de programmacommissies van de politieke partijen onder de aandacht in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.
10-09-2020
Apothekers die met zorgpartners aan ouderenzorgaanbod werken, kunnen in aanmerking komen voor een ontwikkelsubsidie. Met deze subsidie kan een lokaal netwerk ouderenzorg met hulp van een extern adviseur verder ontwikkeld worden. Een voorbeeld van zorgaanbod voor ouderen is valpreventie.
10-09-2020
Apothekers spelen een rol in de verbetering van de osteoporosezorg. Dat blijkt uit het rapport ‘Verbetersignalement Osteoporose’ van het Zorginstituut Nederland. Eerder stelde het Zorginstituut met partijen in de zorg vast dat verbeteringen mogelijk zijn in het zorgtraject voor mensen met osteoporose.
  • Vorige