Kolommen

Kruisje

Hallo allemaal. Daar zijn we weer. Dit jaar liefst 3 keer ff naar het buitenland geweest en steeds op tijd weer weg.

Doeiknietmeermee ?

Geachte oppertheker. Zo was de aanhef van een mail gericht aan mij van een klant die naar eigen zeggen zijn levensverlengende medicatie wilde laten klaarzetten. Het ging gewoon om bloeddrukpillen. Weer een nieuw woord aan het vocabulaire toegevoegd. Creativiteit kent geen grenzen.

Verveeld

Augustus was een irritant maandje. Eigenlijk grotendeels geen reet te doen in de apotheek. Te warm voor ut volk om de deur uit te gaan.

Wil je um ff zien?

Nu mag u even nadenken wat de context was waarin deze vraag tijdens een huisbezoek aan mij werd gesteld.

De Grote Roerganger

That’s me folks. Hoogmoed? Neen hoor, zo heeft een klant mij omschreven in een mailtje. Op een positieve manier welteverstaan. Over het hoe en waarom gaan we maar niet uitweiden.

Het nieuwe normaal

Begint u het gedoe een beetje zat te worden of accepteer je het gelaten. Het is wat het is in het belang van de maatschappij. Voor eenieder zijn de gevolgen anders. Strikt persoonlijk heb ik niks te klagen. Het werk loopt door en ben vooralsnog gevrijwaard van de virus.

Vrijheid

U weet vast dat apothekers tot het gilde van de vrije beroepsbeoefenaren behoren. Maar wat is vrijheid als je aan 1001 regels gebonden bent?

Acuut Corona Syndroom

Kon natuurlijk niet uitblijven dat deze column over dat verdomde k-virusje zou gaan. We waren wellicht te opportunistisch. En neen, er wordt niet gebagatelliseerd.

Helderziend

Een collega mailde laatst naar aanleiding van mijn column dat ze het gevoel had dat ze helderziend was. Of ik dat ook heb wilde ze weten.

Verwondering

Je blijft je soms nog steeds verbazen over de alledaagse werkelijkheid in de apotheek. Zelfs met tientallen jaren ervaring.

  • Vorige