Columns

Mediacircus

Verbazingwekkend al die media aandacht op 1 mei. Uit alle hoeken en gaten kwamen ze tevoorschijn. Om eerlijk te zijn, ik begrijp het nog steeds niet.

De hunkering

Mijn vrouw hunkert naar u. Dat zegt iets over de relatie tussen zorgverlener en patiënt, toch?

De lijdende apothekersassistente

Zou er een beroepsgroep zijn in de zorg die de laatste 10 jaar meer geschoffeerd is dan de apothekersassistente? Het is een Godswonder dat ze er nog zijn.

De zorgverlener als patiënt

Kan natuurlijk niet uitblijven. Nu ik tot patiënt gebombardeerd ben en de zorg vanuit de andere kant mag ervaren. Het leven op 1 been is Kwalitatief Uitermate Teleurstellend, oftewel ….

Life sucks, soms.

Van zorgverlener naar hulpbehoevende. Dit is een last minute geschreven column, het wordt geen tearjearker maar opvrolijken doet ie zeker ook niet.

Dingetjes

Sinterklaas is weer voorbij. Helaas geen cadeautje voor de apotheek. Dat stemt ons bedroeft. Valt het u niet op dat we in de apotheek heel goed zijn in dingetjes? Ja dat is toch wel een dingetje ……..Grrrrr.

Loopgraven

Apotheek negeert advies arts kopt de Volkskrant. Medische Noodzaak bestaat niet zeggen vervolgens enkele voorschrijvers in ingezonden stukken. Het hoge woord is er uit. Medische Noodzaak is flauwekul.

Vakantie?

Als u op vakantie gaat, trekt u dan de deur van de apotheek echt dicht of hangt u de controlfreak uit op afstand? Er was een lange tijd dat ik tot de 1e categorie behoorde maar de laatste jaren is dat toch bepaald anders geworden.

Hebbuh hebbuh

De niet leverbare medicatie begint langzamerhand een grote mate van irritatie op te leveren. Bij het apotheekteam, de cliënt, de voorschrijver.

Easy goin’

Het is hartje zomer, de mussen vallen van het dak en in de apotheek? Gebeurt daar nog wat of drinken we de hele dag koffie.

  • Vorige