Verveeld

Augustus was een irritant maandje. Eigenlijk grotendeels geen reet te doen in de apotheek. Te warm voor ut volk om de deur uit te gaan.

Zoals eerder verteld hebben we voor de deur enkele terrasstoelen neergezet met 2 parasollekes. Ruimte te over. Op de achtergrond ons tuintje met blauwe, gele, rode, oranje, witte en paarse blommekes. Kleurtjens genoeg. En dan doe je net alsof je op een terras zit en kijk je naar de mensen die voorbijwandelen. De apotheek zit aan een kruispunt van 5 straten dus is er genoeg te aanschouwen. Op vrijdag komt men naar de markt, je ploft ff voor de apotheek neer op een stoeltje, bekijkt wat er beurt en gaat vervolgens verder op pad. Wij serveren nog net geen consumpties ofzo.

De vorige column beschreef onze hulpverlening bij ongevallen. En wat denk je? Ja hoor, vorige week fietser aangereden pal voor de apotheek. Wij met 2 naar buiten, flinke hoofdwond, bloed gutste over het trottoir, maar gelukkig helder en bij kennis. Van de fiets was niks meer over. Die zat klem onder de auto. Verbazingwekkend was wel de komst van 2 politiebusjes en 2 motoragenten. Alsof ze niks te doen hadden. Allemaal juten die kijken hoe er eentje het trottoir schoonschrobt. De ambulancemedewerkers dankten ons voor verleende hulp.

In ons schoone dorpje hebben wij opeens een serieus probleem. Het stond zelfs in de Telegraaf en was ook op tv. Erg belangrijk dus. Er hangen spandoeken bij binnenkomst van het dorp. Wij hebben namelijk (over)last van carspotters. Ken je dat? Jochies en volwassen mannen die op zaterdag en zondag op de uitkijk staan met een fototoestel op zoek naar volwassen mannen met een te kleine piemel, dat zeggen ze toch altijd, cruisend in te dure auto’s door het hart van het dorp. Er liggen inderdaad tientallen spotters op de loer, rennend over de kruising, bij ons enige stoplicht, op jacht naar Ferrari’s, Lamborghini’s, Maserati’s, Bugattis, Bentleys, McLarens, Lotus, Aston Martins, Donkervoortjes en nog veul meer toys for boys. De burgemeester is zelfs overgegaan tot het uitdelen van boetes aan de spotters. Nou jij weer. Waar een maf dorp groot in kan zijn. Mocht je trouwens een Suzuki Alto rijden ofzo, dan word je ook op de foto gezet. Geinig toch, wel ff terugzwaaien.

De meiden in de apotheek puften dat het zo warm is. Poehpoeh. Volgens mij is het nog steeds de overgang. Wat een aanstelleritis. De warmste plek is mijn kantoor. Geen airco daaro. Ik vond het eigenlijk bij tijd en wijle meer een koelkast. Mag ik vrij? Ja hoor, graag. Van die hangdames aan de balie word je als werkgever ook niet goed -). Uit balorigheid, ahum, deden ze maar ff Rene na uit ‘Allo ‘Allo. U weet wel, die van de “Fallen Madonna with the big boobies”. Ik werd geacht Herr Flick te zijn. Dat foute Gestapo-mannetje met de zweep. Tsja.

In de hitte waren er klanten die iets aardigs in petto hadden. De een komt met een partij roomijsjes, de ander 40 roomsoesjes en ook een doos luxe chocolade mochten we tegemoet zien. Weer een ander belt spontaan op dat ze blij met ons is. Ze kan helaas niet meer naar de apotheek komen. Mevrouw is 88 en een beetje aan het kwakkelen, en wil ons bedanken voor de snelle en vriendelijke service. Een nieuwe Engelstalige klant zei tegen een assistente: there’s my superman, my hero. Ik had wat uit het buitenland geroggeld. Ach ja. Zo’n opmerking geeft je vleuuuugels.

Om de een of ander reden krijg ik de laatste her en der ex-en aan de lijn. Zo noem ik mijn ex-leerlingen van het ROC. Ben al 20 jaar foetsie maar ze duiken opeens overal op. Is altijd wel grappig en amusant. Meestal kan ik zelfs nog achternamen en uiterlijk herinneren. Hopelijk bewaren ze nog positieve herinneringen aan ondergetekende als dat lastige docentje in mijn jonge jaren. Er lopen er hier op de werkvloer ook drie rond.

Moeten we het nog over corona hebben. Ach, ook dat wordt irritant. De klanten zeuren over de afstand die ze moeten aanhouden tot de balie: u heeft toch een scherm. Ja dat klopt maar dat sluit niet hermetisch af. Ze zeuren over de afgenomen privacy. Dat begrijp ik nou deels wel maar deels ook niet omdat er hooguit 1 andere klant in de apotheek is, terwijl er anders velen staan en dan zeurt niemand. Het zal ook wel de warmte zijn. Kortere lontjes enzo.

Volgende maand heb ik vakantie. Wat mot ik 3 weken in oktober in ons landje? Toch maar het vliegtuig is? Is dat asociaal, is dat verantwoord? Eerlijk gezegd wil ik de gok wel nemen. Gewoon ergens in zuid Europa met het otootje rondtoeren. In ieder geval enige kans op redelijk weer.

Steve Winwood: Back In The High Life again

Carlo Schneider
info@apotheekkennisbank.nl
Laren Nh