Pillentraiteur

Wij gaan de naam op de voorgevel wijzigen. Niks apotheek. Pillentraiteur werd ons toebedeeld door een klant. Dat lijkt me eigenlijk wel wat. Klinkt chic en past ook in ons dorp.

Kijk je wel eens op internet wat klanten van je vinden? Haal je dan je schouders op of vind je het best wel kickuh? Met enige regelmaat, laten we zeggen eenmaal per maand kijk ik of er iets nieuws over ons gemeld is. Ze zijn hier niet zo beoordelend dus slechts enkele keren per jaar is er wat geschreven. Onze scores zitten op zich altijd wel goed maar ja, dat geeft geen garanties. Vorige maand liet ik weten dat wij de verkoop op rekening hebben afgeschaft. Vooral bij enkelen van de oudere garde viel dat niet best. Het schiep toch een band. Nu gaan ze onze apotheek in heroverweging nemen. Moeten ze vooral doen denk ik dan. Wij laten ons niet chanteren omdat men voor een handvol euro’s iets op rekening wil zetten. Een enkel urinecontainertje. Doei. En dan ook nog stampij maken. Bezopen.
Desalniettemin neemt het aantal overschrijvingen van de apotheken om ons heen naar ons een stevige vlucht. Zo sterk zelfs dat we het eigenlijk nauwelijks meer aan kunnen. We doen helemaal niks bijzonders, doen gewoon ons ding op de manier zoals we dat altijd al doen. En toch is het aantal wekelijkse overschrijvingen behoorlijk bizar. De nieuwe klantjes zijn al enthousiast vanaf het moment dat ze hier binnenkomen..
Weet je waar je mee moet uitkijken? Een facebookpagina van de apotheek. Onlangs had bij een van de buren iemand iets negatiefs over hen geschreven. Staan ze vervolgens hier om zich te laten inschrijven. Goed nieuws gaat snel. Slecht nieuws nog veel sneller. Bejegening is meer dan het halve werk en als klanten van andere apotheken naar ons bellen om hun vraag naar die andere apotheek door te leiden. Tsja.

Waar gaan we het nu verder over hebben? Het is langzamerhand een beetje saai. Het gedoe is al jaren hetzelfde: preferentiebeleid en de negatieve uitwassen daarvan. Agressie aan de balie, geneesmiddeltekorten. Oogdruppels in de oren, SGLT-2 pillen ipv injecties, pillen en drankjes uit het buitenland. Ivermectine halen onze clienten na een rondgang langs tig apotheken tot ergens in Amsterdam. We gaan ook geen arts meer bellen. Ze krijgen van ons een integrale mail dat we X omzetten in Y. Ben je het er niet mee eens hoor ik het wel. Never dus.
De kranten staan er bol van. Stond ook weer eens met mijn duffe kop in de regionale krant inzake de tekorten. Maar beurt er wat? Neen natuurlijk niet. Kuipers, ZN, IGJ en de NZA kijken weg en doen het af als een wereldwijd fenomeen. Lekker makkeluk om het probleem zo onder de mat te schuiven. Kortzichtigheid ten top maar vooral arrogantie van de macht. In Duitsland krijgen de apotheken nu 50 cent, ja je leest het goed, per opgelost probleem. LMAA zullen ze daar denken. Zoek zelf maar uit waar het voor staat.
De enige kortetermijnoplossing is opschorting van het volledige preferentiebeleid totdat alle preferenten wel leverbaar zijn, 1 april, 1 mei ofzo. Daarna zien we verder.
Weet je wat een positief uitvloeisel is van de tekorten? Koekjes, paaseitjes en dozen Merci. Sommige klanten zijn zo blij dat ze hun medicatie krijgen, waar vandaan dan ook, dat ze ons willen bedanken voor verrichte inspanningen. Scheelt mij weer kosten bij de Appie.

Wat nog meer te melden? Als je de hele dag met dames om je heen werkt. Tsjongejonge. Af en toe denk je wel eens.....Wil d'r een de kelder in om emballage op te halen. Het licht doet het niet - dan verwissel je ff een lampie - nou dat ken ik nie. Ga ikzelf kijken, wat denk je, het licht doet het gewoon. Moe word je ervan. Echt. 
De dames hebben het dan weer te warm en dan weer te koud. Je kent het wel. Zetten ze de airco aan op 24 graden. Lijkt potjandorie daarna wel een sauna. Gaat er natuurlijk ook eentje piepen dat het veuls te warm is. Anders ik wel. Het is geen bejaardenhuis dames. Alhoewel. Als je soms ziet hoe ze door de knieen gaan dan denk ik wel eens.......
Andere leut. Komt een ons onbekende man in de apotheek. Wil grote maat condooms. Hebben we niet. Ook geen normale maat. Wordt ie boos omdat dit al de 4e winkel is die het niet verkoopt. Ja inderdaad, life sucks. De assistente kon zich nog net inhouden met de kreet “mag ik ff checkuh”. 

We gaan nu maar eens even onze (ex)-klantjes met hun muziek onder de aandacht brengen. Kunnen we ff vooruit en hoeft er niet nagedacht te worden of de muziek wel bij de column past. We beginnen met Duncan - Arcade

Carlo Schneider
info@apotheekkennisbank.nl
info@bijsluiterplus.nl
Laren Nh