Maf of normaal?

Wij werken in een doorsnee dorpje in het Gooi. Daar maak je dus doorsnee dingetjes mee. U zult zich hierin vast herkennen.

Heel af en toe google ik op onze apotheeknaam. Dat zie je dat er ergens een klantbeoordeling heeft plaatsgevonden op Zorgkaart Nederland of Google of etc. Het maakt me toch altijd wel een beetje nieuwsgierig wat ze van ons vinden. Eigenlijk komen wij er altijd heel goed van af. Als je dan op afbeeldingen van de apotheek klikt zie je interessante dingen. Ze liggen hier blijkbaar met een camera voor de deur. Wellicht om bekende NL-ers te spotten maar ook vanwege de auto’s. Dan zie je dus fotootjes van een Maserati Quattroporte SQ4, een Porsche Macan 95 B of een Ferrari 550 Maranello die voor de apotheek geparkeerd staan. Zijn blijkbaar geile autootjes. Je dacht toch niet dat wij daarvan nog opkijken. Gewoon dagelijkse kost, kun je ook voor de school fotograferen. Mijn eigen karretje is 2e hands en inmiddels 10 jaar oud. Het dak kan er wel af -). Moet toch ook een beetje meedoen hiero.

Wat ook heel gewoon is dat een assistente een staatslot krijgt van een klant. De bewuste man hadden wij in geen jaren gezien, duikt plotseling op in de toko en overhandigt een van de dames een staatslot. Ze heeft er € 7,50 mee gewonnen en kreeg er prompt weer eentje. Moet kunnen. Patiënten kunnen ook heel dankbaar zijn voor verrichte werkzaamheden, laten we zeggen consultvoering in de apotheek. Dan krijg je zo maar 2 flessen wijn. Je voert een gesprek, laat je licht over de zaak schijnen, de klant gaat ermee naar de professor en die neemt het voorstel over. Appeltje eitje. En het blijkt nog te werken ook!
Zomaar kwamen er 2 mooie taarten binnen. Omdat we een baxter hadden geregeld. Wat een fantastisch idee was die baxter toch, een hoop gedoe en stress minder.
We hebben Sinterklaas weer gehad en genoeg kunnen snoepen. Los daarvan moet je niet denken dat wij de rest van het jaar droog staan. Op vrijdag is het marktdag. Al sinds jaar en dag koopt een meneer stroopwafeltjes op de markt, loopt bij ons binnen, vraagt met hoeveel we zijn en dan worden ze uitgeteld. Prachtig. En anderen geven ook stroopwafels of een doossie Ferrero, omdat ze zo blij met ons zijn. Dat is natuurlijk geheel wederzijds.

Zo zijn er ook klantjes van andere apotheken die ons weten te vinden. Vooral als de nood hoog is. Ook weer zo’n consult gevalletje. Kom je bij de eigen apotheek of de behandelende gespecialiseerde reuma-kliniek niet verder, wat dan? Dan zegt een vriendin, ik citeer, “bel in Godsnaam Zevenend, daar nemen ze wel de tijd voor je”. En zo was ik zei de gek weer 20 minuten verder met een consult. Maar de dame was happy, ze kon nu een weloverwogen besluit nemen een medicamenteuze behandeling wel of niet te ondergaan. Een ander gevalletje betrof niet leverbare medicatie. Mevrouw kwam in haar eigen gemeente met 4 apotheken en de geraadpleegde polikliniekapotheek niet verder. Ze wilden geen van allen het middel uit Duitsland halen. Mag gewoon van de IGJ. En dan moet je dus 20 km naar Laren komen om het voor elkaar te krijgen. Zucht. En ja, het was kostenpositief. 

Laatst sprak ik een cosmetisch arts. Onder de mail die zij aan klanten stuurt staat steevast de vraag over de ervaring van haar dienstverlening etc. Vond ik wel mooi. Het verbijsterende is echter dat je reviews ook gewoon kunt kopen, zo zei ze. Schijnt redelijk usance te zijn. Vanuit China doen ze het voor je. Ideetje voor 2020? Oh, Carlo wat doe je nou. Joh ik weet niet eens of het echt kan maar het feit alleen al dat het kan en dus gebeurt zegt genoeg. En dan gaan wij volgend jaar weer aan die ongein 1000 piek spenderen.

Zorginhoudelijk niet veel te beleven. VGZ dreigt een zooitje te maken van de trombosezorg in de regio alhier. Als je niet uitkijkt mag je naar Almere of Amsterdam om bloed te laten prikken. Dat heeft niks meer met zorgverlening te maken. Stelletje maffiosi. En de geneesmiddeltekorten dan? Ach, dat weten we nu wel. We zijn door de minister 2 jaar aan de zijlijn geparkeerd en verder is eenieder naarstig naar geld aan het zoeken. Laat maar zoeken. Tegen de Pasen beloof ik u weer een actie als er nog niks is gebeurd tegen die tijd. 

Men at Work: Down Under

De happy activist, tot in de pruimentijd.

Carlo Schneider
Laren Nh
info@apotheekkennisbank.nl