Farmawaanzin

Heeft u het magazijn ook opgeruimd? Ziet er wel netjes uit nu een groot deel van onze inco en het verband foetsie is. Het moet echt fijn zijn voor een verzekeraar risicoloos aan de knoppen te draaien. Wil ik ook wel.

Wij zijn dit jaar minimaal 75K aan omzet kwijt. Weet niet of dat veel of weinig is maar het is zeker geen kattenpis. Dat gaat vroeg of laat natuurlijk ook ergens personele gevolgen hebben maar ja, daar malen ze bij een verzekeraar toch al niet om. De intelligentsia bij Achmea heeft Ontregel de Zorg letterlijk opgevat. Daar kunnen wij figuurlijk best in ondersteunen. Hopelijk gaat u mij niet vertellen dat u telkens alle hulpmiddelgebruikers, lees receptjes, braaf naar deze of gene postorderaar gaat overdragen. En al helemaal niet bij catheters, verbandmiddelen of drinkvoeding en stoppen met roken. In het kader van de administratieve lasten moet je dat gewoon niet willen. En als je het wel doet, simpelweg 10 euri administratiekosten in rekening brengen. Is gewoon niet gecontracteerde zorg.

In het verlengde daarvan kregen wij een rekening van het regionale ziekenhuis hiero. Ik had een kant-en-klaar flesje röntgencontrastvloeistof opgehaald. Dan berekenen ze 25 euro extra voor een doorgeleverde bereiding. Lees administratiekosten. Lekkere jongens daar. Wordt gewoon doorbelast bij de patiënt, wat dacht jij dan? 

De verzekerden moeten zelf maar uitzoeken hoe ze hun spullen snel en volledig vergoed in huis krijgen. Moet je niet tussen willen zitten. De klantjens moeten voelen waar de pijn zit en vervolgens hun conclusies trekken. Gewoon melden en factuurtje sturen. Zo eenvoudig als wat. Dagelijks vliegen de verwensingen jegens Zilveren Kruis in de vorm van rondslingerende geslachtsdelen ons om de oren. Ze beginnen meestal met een K. Zowel mannelijk als vrouwelijk.
Laat de huisartsen, de wijkverpleging maar lekker naar 20 verschillende postorderaars de receptjes sturen. Zeker 1/4 van de verbandmiddelrecepten die wij binnen krijgen is onjuist. Dat wordt lachen. Neen hoor, kan niet retour, dit stond op het recept. Moet u maar de dokter bellen. Ja jammer, telt gewoon mee bij uw eigen risico. Het nieuwe verband heeft u morgen of overmorgen in huis. Nou ja, met corona en de drukte bij de bezorgdienst kan het ook wel een paar dagen langer duren. Hopelijk heeft u daar begrip voor. Natte broek, geen teststripjes meer, het bloed als een rund, geen drankjes meer….Fijne dag verder. Weet je trouwens dat huisartsen in spoedeisende gevallen wel hulpmiddelen zoals catheters bij Achmea mogen declareren?

Van de rechter mag het allemaal. Zal best. De minister heeft het over minder marktwerking in de zorg en ontregelen van de zorg. Verkiezingspraatjes vullen geen gaatjes. Geen knip voor de neus waard. Laat dan zien dat het menens is. Hij stond erbij en keek er naar. Na Bru-no nu maar een Hu-go to-go. Doei.

En om nog maar even door te zeuren over Zilveren Kruis. Weet je dat ze bij het WLZ kantoor een verwerkingsachterstand hebben van 2 maanden. De bureau oempa loempa's hebben geen flauw benul welke ellende ze veroorzaken bij ouderen en hun familieleden om de apotheekfacturen, en die van andere zorgverleners, vergoed te krijgen. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Kan er geen ander woord voor bedenken dan schandalige manier van werken. Je vraagt je af waarom er geen toezichthouder is die ingrijpt. Wat zegt het mensje van 95 tegen mij: meneer ik ben u heel dankbaar dat u mij van deze ellende hebt verlost. Tsja.
Twee maanden geleden stelde ik aan Achmea een vraag over het zorgcontract 2021. Ondanks 3 reminders nog steeds geen inhoudelijke reactie. Echt. Met geen pen te beschrijven. Niet reageren is voor zorgverzekeraars de normaalste zaak van de wereld. 

Ondertussen slaan ook alle longpoli's op tilt vanwege het preferentiebeleid. Kunnen de apotheken de rommel opruimen, in coronatijd nieuwe extra instructies geven. Lekker hoor. En los daarvan blijken nieuwe preferenten 2 keer zo duur te zijn als bestaande middelen. Wordt gewoon doorbelast bij de verzekerde. Tijd voor een stukje onderzoeksjournalistiek Antoinette? 

Wij evalueren natuurlijk braaf hoe het gaat met de baxterrollen bij nieuwe gebruikers. Wat moet je dan met een opmerking van de wederhelft die zegt dat het antidepressivum van zijn dementerende vrouw om de dag moet en niet iedere dag: anders wordt ze te vrolijk.
2020 hebben we afgesloten met champagne van Piper Heidsick. Die kregen we van een klant omdat deze vanwege verhuizing afscheid nam. In 2021 gaan we gezellig verder. Ondanks alle gezeik en gedoe en maken we er het beste van.

Andre Hazes - Uit mijn bol

Carlo Schneider
info@apotheekkennisbank.nl
Laren Nh