Bamm-Bamm

Fantasie: levendig. Juffrouw Kleine had het al in de 1e klas van de lagere school goed in de smiezen. De vorige column was volledig uit de duim gezogen. Nepnieuws travels fast en gaat wellicht een eigen leven leiden. In ieder geval heb ik genoeg verzoeken mogen ontvangen voor bronvermelding etc. Op internet was immers niks te vinden, en hoezo was ik zo goed geïnformeerd. De duim dus, vroeger ook lang op gezogen. Beugel, overbeet enzo.

Heeft u wel eens DNA afgestaan? Neen, niks genotypering. Gewoon DNA voor de plisie. Kreeg dus een beleefde uitnodiging inzake het grootschalig onderzoek in het Limburgse. Drama geschiedde in de achtertuin van mijn ouderlijk huis toen ik er al 16 jaar weg was. Amper 10 minuten fietsen. En omdat mijn pa de leeftijd van 75 inmiddels ruim gepasseerd is mocht ik met de mond open. Okay, voor het goede doel doe je natuurlijk mee maar het voelt toch wel raar hoor. Zit dus gewoon tussen de oren. De politie kwam overigens heel keurig in de apotheek omdat ik op het door hun gewenste tijdstip niet kon opdraven.
En wat ook tussen de oren zit: Aurobindo. Guttegut wat een gedoe daarna in de apotheek. Heb de docu zelf niet gezien. Ik wil die stinkzooi niet meer, geef maar ander merk. Nu niet, nooit niet. Vanuit het verzorgingshuis werden we gebeld dat er oudjes waren die de totale medicatie weigerden. Ze ging er vast en zeker aan dood. Of we de boel wilden sussen. Vervolgens kregen we de vraag of we het spul zelf nog durfden in te nemen…Ja hoor. Tuuuuuuuuuurlijk.

Ben ook benaderd voor een radio-interview door 2 journalistes die achteraf gezien nogal rellerig op mij overkwamen. Onderwerp was de vervalste medicijnen en de scans daarop die wij in de toekomst mogen gaan doen en waarvan we zelf de apparatuur mogen betalen. Ze hadden wat columns gelezen en dachten dat ik wel te porren was. Nou niet dus. Allemaal halve waarheden, beweringen met nauwelijks onderbouwing. Heb dus vanalles geroepen maar ze mochten me niet citeren. Ik ken dat plakken en knippen van de journalistiek onderhand wel. Toen werd hun toon een beetje irri. Jammer dan, Carlootje laat zich niet door Jan en alleman voor het karretje spannen.

Wat mij verder van de straat houdt of eigenlijk totaal niet boeit, mag ik dat wel zeggen, is de AVG. Wat een gedoe, wat een gezeik, wat een werkverschaffing. Welke gek in Europa heeft dit bedacht? Natuurlijk is privacy een groot goed maar je kunt het ook overdrijven, toch? Lijstjes bijhouden, overeenkomsten sluiten etc. Gaan die in een map danwel digitaal gearchiveerd om er vervolgens nooit meer uit te komen. En dan die FG? Wij hebben er nog geen en waarschijnlijk ook niet voor 25 mei. What the f*ck?. Ze zijn er in de regio nog mee bezig.

Nog even een greepje uit de wereld van de apotheek: Vrijdagmiddag 1745 belt een huisarts vanaf het adres van een nieuwe patiënt. Heb jij voor mij een medicatie overzicht? Ze moet medicijnen hebben en ze heeft niks. De cliënt had zich de dag ervoor bij ons ingeschreven. Via het LSP kwam niks binnen en de vorige apotheek had ondanks ons verzoek nog geen AMO gezonden. Wij bellen en toen kwam de hele riedel. FF klaarmaken en na 18 uur nog even op huisbezoek. Wat bleek. Dame was ontslagen uit de belendende revalidatiekliniek. De echtgenoot meldde dat zij een baxterrol zou krijgen en dat hij niks meer van haar medicatie herkende. Dan ruik je onraad dus ik maar de deur dicht getrokken en de revalidatiekliniek in. Na een kwartier gezworven te hebben wist ik eindelijk waar ze had verbleven maar helaas was geen dossier meer voorhanden. Ze zou toch echt een ontslagrecept gehad moeten hebben. Ik weer terug en ja hoor. Uit een stapel papieren kwam een recept met totaal andere medicatie. U ziet mij zaterdagmorgen om 9 uur wel terug. En zo geschiedde. De revalidatiekliniek wordt sinds kort beleverd door een landelijk werkende apotheek. Via het LSP komt niks meer binnen en aan overdracht doen ze blijkbaar niet meer. De huisarts kreeg de ontslagbrief 2 weken later. Er wordt nog wat afgeprutst in de zorg. 

Om het nog ff gezellig af te ronden. Een dame van 80 liet mij lachend via de telefoon weten dat ik oude mensjes niet voor de gek mocht houden. Anders zou ze op een bezemsteel naar mij toekomen. Er waren namelijk mensen in de omgeving die haar oude heks noemden.

Tot slot: onze huidige 2e apotheker gaat elders beheren. Wij hebben dus een vacature voor een fulltime 2apotheker. Interesse, gewoon solliciteren!

Uit de ouwe doos: Janse Bagge Bend

Carlo Schneider, 
Laren Nh 
info@apotheekkennisbank.nl