Apotheek Vol Liefde

Oh jee, wat gaan we nu krijgen. Is de apotheker met een assistente de koffer in gedoken? Love At First Sight in de dagelijkse apotheekpraktijk.

Ja dat wordt ongetwijfeld smullen als dat alhier waar zou zijn maar helaas pindakaas. Dat is niet het geval. Al weet ik wel wat voorbeelden te noemen waar het wel zo is gegaan en dit tot een huwelijk heeft geleid. De liefde in de apotheek gaat vooral door de maag van de patiënt. Weet je wanneer de klanten lief voor je zijn? Als ze niet te lang hoeven te wachten, als je vriendelijk bent, als je er voor ze bent als het nodig is, als ze hun medicijnen thuis bezorgd krijgen op het tijdstip dat zij dat willen, als ze niet voor niks naar de apotheek komen, als de apotheek altijd hun pilletjes op voorraad heeft, als ze voor de deur kunnen kosteloos kunnen parkeren, als je telefonisch en via mail goed bereikbaar hebt, als je niet moeilijk doet als ze geen recept hebben. Het lijste is vast nog wel wat langer. Weet je dat wij aan al die randvoorwaarden voldoen? Nou ja, aan de meeste dan. Daarom is men in Laren ook zo blij met ons.

Hoe zit het dan met die geneesmiddeltekorten zul je je afvragen. Natuurlijk verkopen wij ook wel nee maar dan is er eigenlijk altijd wel een alternatief. Jaja, uitzonderingen daargelaten. Niet dat iedereen blij is met de altenatieven overigens. Waar ik het vandaan haal komt het vandaan maar het is vooral met de kippen erbij zijn of haantje de voorste zo je wilt. Ogen en oren open houden wat er inde markt gaande is. Per dag ben ik er hooguit 10 minuten zoet mee. De hele zomer totnutoe geen gebrek aan allopurinol, alprazolam, azitromycine en amox/clav om maar eens wat voorbeelden te noemen. We kunnen nog wel even vooruit zelfs. De kasten liggen hier continu vol. Ja de voorraden zijn hier het afgelopen jaar met zeker 50% toegenomen. Wij creeren dan maar zelf onze ijzeren voorraad. Ik ben van de oude garde. Dan ken je de merknamen nog. Dan sla je die in als je ook maar de geringste aanwijzingen hebt dat het ergens fout dreigt te gaan. Dus meteen voor enkele maanden op de plank leggen. Augmentin dus om maar eens een voorbeeld te nomen. Geeft zoveel rust in de tent. Asociaal? Neen gewoon alert. Scherp inkopen. Eigen volk eerst. Laren first. Zoiets. 

De liefde van de gemeente Laren voor ons is niet zo groot. We worden overspoeld met nieuwe klantjes. Dus meer verkeer voor de deur. We hebben wel 6 parkeerplekken maar ook een heeeeeeeele grote stoep, die grotendeels ons eigendom is. Maar ja. Op de hoek van een semipleintje waar 5 straten op uit komen. En dan wordt er dubbel geparkeerd. Gaan de BOA’s bekeuren, gaan een aantal mensen zeuren dat ze soms om een auto heen moeten lopen. De gemeente zette enkele jaren geleden meerdere paaltjes neer. Die werden door de grote SUV’s gewoon omver gewalst. De nieuwste actie is plantenbakken. Ongevraagd en zonder vooroverleg. Net beton, spuuglelijk om te zien en gevuld met iets wat op onkruid lijkt. Een schande voor de aanblik van de apotheek met onze prachtige bloementuin. Kost wat maar dan heb je ook wat. We gaan wel meemaken wat de burgerij er van vindt. Totnutoe parkeren ze er gewoon tussen, of dubbel op straat. Wij vinden dat toch wel kickuh eigenlijk.

Onze zingende klantjes zijn zo ongeveer uitgeput. Ik ga maar even back to my roots. Het was een beetje een suffe maand juli dus derhalve even wat temperament op de suffe zondag dat ik dit schrijf
Rowwen Hèze Zondag in het Zuiden in de achtertuin van mijn ouders. Wij konden meegenieten.

Carlo Schneider
Laren Nh
info@apotheekkennisbank.nl