Action

Neen geen reclame vandaag voor deze prijsvechter. Gaan we nu eindelijk allemaal in beweging komen of blijft de wens de vader van de gedachte?

De actieclub van de apothekersassistenten “We slikken het niet langer” heeft onlangs een petitie aangeboden met liefst 50 000 handtekeningen. Door veranderende wet-en regelgeving komt de maatschappelijke rol van de apotheek in het gedrag, kunnen wij minder zorg verlenen, veranderen medicijnen continu waardoor therapietrouw afneemt en komt goede zorg vanuit de apotheek voor de patiënt onder druk te staan. Daarnaast ontstaan er tekorten van bepaalde medicijnen en staan veel andere zaken onder druk. Apotheken eisen actie van minister Kuipers. Het zei maar weer eens gezegd. In maart beloofde Kuipers voor het einde van de zomer met een plan van aanpak te komen. Heb u wat gezien? Ikke nie.
In november staat een actieweek gepland van het LEF, de landelijke eerstelijns farmacie club, zeg de apothekers. Heul heul lang geleden schreef ik daar ook al eens een column over. Bij herhaling eigenlijk. Kan de actie van harte aanbevelen en oproepen daar echt werk van te maken geachte collegae. Dat zet meer zoden aan de dijk dan vandaag op uw achterwerk onderuitgezakt naar allerhande praatjes te luisteren. Mij niet gezien.

Ondertussen heb ik een babbel gehad met de DG van VWS. Zeer vriendelijke dame, open gesprek maar geen blijde verwachtingen in het verschiet. VWS kletst zich natuurlijk een slag in de rondte met jan-en-alleman maar enige verandering is niet in zicht. Als we het hebben over oplosbare problemen mag u raden wie er dwars ligt. Altijd prijs.Onze oosterburen hielden eind september een gezamenlijk 3-uurs staking met als initiatiefnemer de Duitse tegenhanger van de KNMP. Aandacht vragen voor de tekorten en gehele apotheken-problematiek aldaar. Kom op Aris en Eric, heb eens LEF! 
Omdat ik nogal actief ben op Linkedln levert dat wat volgers op waar ik niet altijd blij mee ben. Maar ja, eigen schuld, dikke bult. Belt weer deze of gene journalist op voor een interview. Kost veel tijd maar okay, er kan mij niet genoeg aandacht worden gegenereerd.

Dan maar wat leuke dingetjes van de afgelopen periode. Een client van 94 was niet tevreden over zijn hulpmiddelenleverancier dus wil hij naar een ander. Het intakegesprek aldaar verliep dusdanig dat hij de verbinding verbrak… Dan mag ik het recht zien te breien. Lekker makkeluk. Halverwege het gesprek zegt ie: mag ik u straks terugbellen, de koning gaat troonrede voorlezen. Leve de koning, hoera hoera hoera. Tsja. De troonrede gaat natuurlijk altijd voor de incontinentieproblematiek. En inderdaad, ik heb het voor de man kunnen regelen.
Een mevrouw van 91 stuurde een hele lieve verhuiskaart, ik citeer: "service, persoonlijk contact en geduld staan bij jullie altijd op de eerste plaats. Druk, druk of niet druk. Dank dat ik daar 19 jaar van heb mogen profiteren. Ik ga jullie missen". Een nieuwe klant liet weten erg graag naar ons te komen. Iedereen altijd zo vriendelijk en behulpzaam. Dat was ze niet gewend. Zeker niet dat ze zo maar even door de apotheker apart werd genomen voor een voorlichtingsgesprek. Daar doen we het dus voor. #apotrots in de woorden van de KNMP.
De avondbezorgingen zorgden ook weer voor amusement. Ik kreeg bij een schitterende villa een pakketje retour van de vrouw des huizes. Wij kenden elkaar niet. De volgende dag was onze bezorger op hetzelfde adres en die kreeg te horen dat het pakketje al mee was gegeven aan de jongeman van gisteren. De dame is 65, ik 6 jaar jonger……yessssssss.
Bij een meneer van 96 kreeg ik een pompoen cadeau. Zelf gekweekt in zijn eigen moestuin. Kan niet anders zeggen dan dat ie goed gesmaakt heeft.

Verder met mijn roots. Ik mag zeggen dat ik er dit jaar ook weer bij was op het Vrijthof
Emma Kok oes Kirchroa: Voilà

Carlo Schneider
info@apotheekkennisbank.nl
Laren Nh